Zezé & Célio m/sambaorkester

Parade 28.08.2021 10:15 i gatene

Célio ble født i Rio de Janeiro 16. februar - 1959 i en familie av klassiske musikere. I en alder av ti studerte han klarinett i musikkorpsene Colegio Salesianos Santa Rosa i regi av Mestre Afonso dos Reis.

18 år gammel startet han en klassisk perkusjonsstudie ved Instituto Villa Lobos under ledelse av Edgar Nunes Roca og Hugo Tagning.

I 1983 ble han invitert til å undervise i samba i Oslo for norske Karneval. Han planla å bli ett år i Norge, men han ble siden den gang.

Mer enn sytti plater er spilt inn i Norge, Sverige, Finland, Island, USA, Tyskland Brasil, Danmark og Russland. Fem av disse platene har fått Spelemans Pris.

Celio har opptrådt / spilt inn med utallige grupper og artister, for å nevne noen: Talisman-gruppen, Trio de Janeiro, Jørn Hoel, Jan Eggun, Øystein Sunde, Nuku, Jon Christensen, Tone Holbækmo og Hans Frederik Jakobsen, Kalenda Maya, Håkon Grafs Grafitti, Geir Lystrup, David Chocron, Kringkastings Orkester, Sissel Kirkjebø, Oslo Gospel Choir and more, (Norge), Mezzoforte, Gaia (Island), Phip Hamilton, Full Circle (USA), Artur Maia, Robertinho Silva, Antonio Carlos & Jocafi, Joao Carlos Assis Brasil (Brasil), Bye Bye Brasil (Nederland) Oleg Kireyev, Arkady Kilkloper (Russland) og mange flere.

Célio grunnla Carvalho Productions og produserte den første brasilianske musikkfestivalen i Oslo i 2010 i samarbeid med TrAp og Dell’Arte.

I 1996 ga han ut soloalbumet Avenida Brasil sponset av Norsk Kasset Avgifts Fond og Fond For Utøvenes Kunstner.

De siste 10 årene har Célio startet et kulturprosjekt som involverer Brasil og Norge, og intil har han nå tatt norske musikere på turneer i Brasil 7 ganger med stor suksess. Celios prosjekt har turnert rundt i Brasil for en organisasjon kalt SESC og er den første tiden i SESCs historie at en kunstner gjør mer enn en "hole country" -turné, flere turer kommer.

Célio jobbet for den norske statlige organisasjonen Rikskonsertene, fra 1986 til 2016, hvor han spilte mer enn 4.000 konserter, og reiste rundt i hulllandet for å spille barn og voksne.

Célio borde i5 år i Abadiania, Goiás staten i Brasil hvor han produserte kulturelle arrangementer, har et prosjekt med musikkutdanning for lokalbefolkningen og har åpnet en musikkskole og blir med i et norsk jazzband Large Unit.