Åpning av Global Gathering Festival 2023

Folkedraktutstilling 22.08.2023 - 26.09.2023 18:00 i Galleri Jessheim

Musikk

Etter en brått oppstått fascinasjon for musikken og historien til den iranske artisten Googoosh i 2014, begynte sanger og låtskriver Anja Eline Skybakmoen å lære seg noen av disse iranske poplåtene. Samtidig begynte hun å lete etter møte- og brytningspunkter mellom sin egen musikk og denne iranske musikken. Det ble mange timer på øverommet for å lære mer, forstå, tolke og å skape noe nytt. Resultatet har blitt en spennende smeltedigel hvor iranske låter står side om side med Anjas egen musikk og utfyller og forsterker hverandre. Anja synger på både norsk og persisk. Med seg har hun musikeren Aleksander Sjølie.

Folkedrakter

Sezatoarea Basarabiei i Moldova i samarbeid med Østeuropeisk Kvinneforening Eva i Norge har som mål å få i Norge 10 originale tradisjonelle drakter fra Moldova.

"Sezatoarea Basarabiei" er en forening i Moldova som i mange år har gjenopprettet tradisjonen med autentisitet og originalitet av folkedrakten til rumenerne i Republikken Moldova. Den tar flere grep for å bli kjent med tradisjonene så godt som mulig, for å lage klær etter tradisjonelle modeller og for å respektfullt bære skjorten med altita i den tradisjonelle drakten. Skjortene som skapes i foreningen respekterer de spesifikke materialene, rikdommen i de gamle teknikkene, motivene til de originale ornamentene.

Østeuropeisk Kvinneforening Eva er en forening i Norge som har som mål:

  • Å organisere arrangementer og nasjonale helligdager, for å beskytte moldovske tradisjoner.
  • Å gjøre lokalbefolkningen kjent med skikker og tradisjoner blant moldovere.
  • Å introdusere Norge for den moderne moldovske kulturen og skape et positivt bilde av moldovere og republikken Moldova.
  • Å organisere og koordinere veldedighetsarrangementer.
  • Å samarbeide med andre moldovske/rumenske samfunn og organisasjoner i Norge.
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #