Célio Carvalho og Vera Regina Americo med The Husbands

Konsert 26.08.2023 12:00 - 12:30 på scene 1

Det står ikke til å nekte: Medlemmene i The Husbands kjenner en del folk som enten er pensjonister, eller tenker på å bli det. Når man kommer opp i dette alderssegmentet, kan det hende man føler på ulike fysiologiske endringer, blant annet at bekkenpartiet stivner noe til. I alle legespalter og selvhjelpsbøker blir det som botemiddel mot dette, anbefalt å bevege hoftene. Og hvem er verdensmestere i å lage musikk som simpelthen gjør det umulig å holde hoftene i ro? Ja, det er brasilianerne.

Her er det på sin plass med en liten fotballdigresjon: Før fotballen ble en lekearena for oligarker fra land uten fungerende sosialdemokratiske styringspartier, spilte Brasil klodens mest sexy fotball. Og alle som har vært på en brasiliansk fotballarena, vet at i gamle dager akkopagnerte svære trommeorkestre fotballspillerne og inspirerte dem til uovertrufne elegante manøvrer i dette beste av alle ballspill!

Celio de Carvalho kom på 80-tallet fra Rio de Janeiro til Norge. Claudio har gitt ut et lite dusin plater i eget navn og med egen musikk med for det meste norske musikere. Celio har bidradd med perkusjon på mer enn 60 utgivelser i Norge. Dessuten har han ved kurs og undervisningsprosjekt i 40 år, eksportert sitt melodiske og rytmiske univers til Norge. Rytmetradisjonen kommer fra Afrika, men brasilianerne har definitivt utviklet dette videre både genremessig og instrumentelt.

Gutta i The Husbands gleder seg i alle fall veldig til dette samarbeidet. Og som en av dem sa: Det blir som å ha kjørt rundt på to sylindre, og så plutselig få liv i alle fire. (Ja, det var en metafor fra den gangen det bare fantes bensindrevne biler.)

Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #